Dewan Ulamak PAS Pusat

Parti Islam Se-Malaysia PAS

  • Full Screen
  • Wide Screen
  • Narrow Screen
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Teks Himpunan Zikir, Wirid & Doa Untuk Munajat

E-mail Cetak PDF

pic_doamunajat

Assalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh

Kepada muslimin dan muslimat, mudah-mudahan diberkati dan dirahmati Allah SWT. Pihak Lajnah Penerbitan, Dewan Ulamak PAS Pusat (DUPP) berbesar hati menyediakan teks "Himpunan Zikir, Wirid dan Doa Untuk Munajat" sempena PRU-13 yang bakal menjelang.

Teks tersebut (*.pdf) boleh dimuat turun di bawah ini:-

Saiz A4

Saiz A5

Sekian, terima kasih.

"ULAMAK HARAKI BENTENG IZZAH ISLAM"

Semboyan Jihad Pilihan Raya Sudah Ditiup

E-mail Cetak PDF

KUALA LUMPUR: Setiausaha Dewan Ulamak PAS Pusat, Dr Mohd Khairuddin Aman Razali mengajak para pendukung perjuangan Islam supaya berjuang bagi memenangkan Islam.

Ini semboyan jihad pilihan raya sudah ditiup ekoran Parlimen telah dibubarkan sebagaimana diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak pagi tadi.

“Marilah kita melakukan ‘Ribat Mujahidin dalam Pilihanraya’ untuk memenangkan Islam di persada kuasa dengan mewakafkan semaksimum masa, tenaga dan harta yang ada,” ujarnya kepada Harakahdaily.

Justeru, beliau meminta para penyokong PAS bermula pada saat ini supaya melakukan beberapa perkara dalam menghadapi PRU13 nanti:

Baca lagi...

Setiap Kerajaan Ada 'Ajalnya'

E-mail Cetak PDF

KUALA TERENGGANU - Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat YB Dato' Ustaz Harun Taib menegaskan, setiap kerajaan itu ada ajalnya, dimana ia akan berakhir apabila habis umurnya, samada jatuh atau ditumbangkan.

Sebaliknya, kata beliau, akidah Islam akan terus berkembang dan fahaman islam yang diperjuangkan PAS akan terus berkobar.

"setiap kerajaan itu ada tempoh masanya ada ajalnya, sampai umur akan mati, walau pun dijaga dengan rapi, kerajaan ini sampai masanya akan jatuh, walau pun mereka mempertahankan dengan habis-habisan, habis tenaga.....habis kekuatan....habis kewangan......... apabila sampai masanya dia akan tumbang,

Baca lagi...

Pemergian Allahyarham Amizan Satu Kehilangan Mutiara

E-mail Cetak PDF

Dewan Ulamak PAS Pusat merakamkan ucapan takziah kepada keluarga Pengarah Dewan Muslimat PAS Pusat, Allahyarham Amizan Baharuddin diatas kematian pejuang muslimat.

Pemergian beliau adalah merupakan satu kehilangan mutiara yang besar kepada perjuangan Islam di Malaysia.Semoga jasa beliau kepada umat Islam Malaysia dan kaum muslimat dan wanita secara khususnya berada dalam timbangan berat di sisi Allah s.w.t

Semoga roh beliau ditempatkan bersama-sama para anbia',para sahabat,para syuhada' dan para solihin.

DUPP : Pemergian Sheikh Mohammad Bin Abdullah Satu Kehilangan Besar Kepada Umat Islam Malaysia

E-mail Cetak PDF

Dewan Ulamak PAS Pusat merakamkan ucapan takziah kepada keluarga Almarhum Sheikh Mohammad Bin Abdullah 72 yang merupakan Ketua Dewan Ulamak Pas Negeri Kedah yang ke-5.

Pemergian beliau adalah merupakan satu kehilangan yang besar kepada perjuangan Islam di Malaysia.Semoga jasa beliau kepada umat Islam Malaysia dan Kedah secara khususnya berada dalam timbangan berat di sisi Allah s.w.t

Semoga roh beliau ditempatkan bersama-sama para anbia',para sahabat,para syuhada' dan para solihin.

Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat

YB. Tuan Guru Dato' Harun Taib

Baca lagi...

Takziah atas pemergian ketua Dewan Ulamak PAS Kedah

E-mail Cetak PDF

Kuala Lumpur 25hb Mac 2013: Dewan Ulamak PAS Pusat mengucapkan takziah kepada keluarga Ketua Dewan Ulamak PAS Kedah, Syeikh Muhammad Abdullah yang telah meninggal dunia petang tadi. Jasa beliau sepanjang memimpin Dewan Ulamak Kedah dan membimbing ummah ke jalan Allah mudah-mudahan menjadi amalan berpanjangan beliau.

Allahyarham juga merupakan Mudir bagi bagi pusat ilmu terkenal di Kedah iaitu Sek Men Agama Makarimul Akhlak Langgar , Alor Setar.


DUPP Mengutuk dan Mengecam pembunuhan Syeikh Dr. Buti

E-mail Cetak PDF

Dewan Ulamak PAS Pusat mengucapkan takziah kepada keluarga tokoh Ulamak terkenal Syria, al-Syeikh al-`Allamah Dr. Sa`id Ramadhan al-Buti atas pembunuhan beliau menerusi  serangan bom semalam yang disasarkan kepada beliau ketika sedang menyampaikan kuliah mingguan di Masjid Iman, Damsyiq, Syria. Moga allah menempatkan beliau di kalangan Syuhada’.

DUPP mengutuk sekeras-kerasnya pihak yang terlibat dalam serangan tersebut dan menuntut satu siasatan dibuat untuk mencari dalang disebalik pembunuhan tidak bertamadun tersebut. Pembunuhan tokoh ulamak merupakan satu jenayah besar yang tidak boleh dipandang ringan.

DUPP juga bimbang sekiranya pembunuhan Syeikh dilakukan oleh tangan-tangan ghaib tertentu bertujuan merosakkan imej para pejuang bersenjata yang sedang menentang kezaliman rejim Asad yang telah membunuh dan menyembelih ribuan umat Islam di Syria.

Meskipun Syeikh Dr. Buti antara yang berpendirian bahawa krisis di Syria tidak sewajarnya diselesaikan secara penentangan bersenjata, namun terdapat laporan bahawa beliau dalam majlis-majlis peribadi mengutuk kekejaman yang dilakukan oleh golongan yang bersama rejim Asad dan mendoakan kehancuran mereka.

Setiusaha Dewan Ulamak PAS Pusat

Dr. Mohd Khairuddin Aman Razali

 

Syahid di Dunia Menaikkan Martabat Perajurit Bukan Samatarafkan Dengan Orang Mati lemas !

E-mail Cetak PDF

Dewan Ulamak PAS ingin menegaskan bahawa para perajurit kita adalah wira negara yang mempertahankan kedaulatan dan keamanan negara.

Mereka adalah syahid di atas dunia lagi, dan diberikan penghormatan seperti syahid. Najib hanya memanggil mereka sebagai syahid akhirat sahaja !

Najib yang juga merupakan Perdana Menteri dan Presiden Umno telah merendahkan martabat para perajurit dengan menyamakan pengorbanan mereka dengan kematian seorang yang lemas, orang yang mati kebakaran,wanita yang mati melahirkan anak dan seumpamanya seperti yang dijelaskan oleh para ulamak.

YB Tuan Guru Dato' Hj Harun Taib

Ketua Dewan Ulamak PAS Pusat

Baca lagi...

Ayuh Ansarullah ke Xpresi Ulamak Muda Haraki !!!

E-mail Cetak PDF

Dewan Pemuda PAS Pusat dengan kerjasama Ulamak Pelapis PAS (Pusat) akan menganjurkan Xpresi Ulamak Muda bertempat di Markaz PAS Cawangan Gunung Semanggol pada 16 Mac 2013. Program yang julung-julung kali diadakan ini tidak lain adalah bertujuan untuk memugar semangat dan daya juang Ulamak Muda Haraki mendepani ujian getir dalam Pilihanraya Umum ke 13 nanti.

Umum menjangkakan bahawa PRU ke 13 ini adalah yang paling sengit dan genting dalam sejarah pilihanraya di Malaysia. Pastinya ia akan dipenuhi dengan pelbagai rencam dan liku yang menuntut semangat juang dan ketahanan yang sangat tinggi. UMNO dan Barisan Nasional sudah pasti tidak akan berdiam diri begitu sahaja dan akan bertindak lebih agresif untuk mengekalkan kuasa yang berada di hujung tanduk. Wang, media, saraf dan jentera kerajaan akan digunakan semaksima mungkin untuk menggapai hasrat tersebut. Tidak mustahil juga keganasan dan kekacauan akan ditimbulkan untuk menakutkan pengundi agar terus mendokong mereka.

Baca lagi...

Dewan Ulamak PAS Pusat Rakam Takziah Kepada Keluarga Perajurit Lahad Datu

E-mail Cetak PDF

Dewan Ulamak PAS Pusat merakamkan ucapan takziah buat keluarga Allahyarham Prebet Mohd Hurairah yang menjadi korban terbaru dalam misi menghapuskan penceroboh bersenjata di Lahad Datu, Sabah.

Takziah buat keluarga Prebet Mohd Hurairah dari Kelantan yang bertugas di Kem Kukusan Tawau, Sabah. Moga roh Allahyarham ditempatkan bersama orang-orang beriman dan para syuhada'.

Dalam insiden pagi semalam, Mohd Hurairah yang berasal dari Kelantan dan bertugas di Kem Kukusan Tawau, Sabah terkorban ketika bertempur dengan penceroboh di Sungai Nyamuk, dekat Tanjung Batu di sini.

Baca lagi...

Mukasurat 1 drpd 59

You are here: